Tappa 15 Ivrea – Como

Wijnen van de Giro 2019 tappa 15 Cantina Carema

Waar zijn we: Ivrea (Piëmonte)

Ivrea ligt centraal in het Carema wijngebied. Het is nog onderdeel van Piëmonte. Ondanks dat hier al het hooggebergte begint is hier ook wijnbouw. Ze gebruiken hier, evenals in Valtellina, de nebbiolo druif. Deze druif, bekend van de Barolo en Barbaresco, wordt verbouwd op de Pergola methode, dus niet via de meer reguliere Guyot methode.

Ivrea tappa 15

Como tappa 15

Tappa

Vandaag vertrekken de renners vanuit het noorden van Piëmonte en gaan op weg naar Como in Lombardije. De route heeft veel weg van de najaarsklassieker ‘de ronde van Lombardije’, waarbij de fameuze Civiglio, Mur de Sormano en Madonna del Ghisallo worden beklommen. Voer voor de punchers en klassieke renners.

Wijn

Nebbiolo di Carema van Cantina di Carema 2015
Druiven: Nebbiolo (100%)

Cantina di Carema

We blijven met de wijn nog even in Piemonte, namelijk in de startregio. Rondom Ivrea worden de Carema wijnen verbouwd. Deze wijnen worden net als zijn grote broers Barolo en Barbaresco ook van nebbiolo gemaakt. Een uniek gebied, waar de druiven onder pergola’s worden gerijpt.

Carema

Wijn review Nebbiolo di Carema

 

 

View this post on Instagram

 

Etappe 15 brengt ons dit jaar van Ivrea in Piemonte naar Como in lombardia. De renners krijgen een Parcours voorgeschoteld lijkend op de ronde van Lombardije. Bekende klimmen als Muro de Sormano, Madonna del Ghisallo en de Civiglio vlak voor Como komen voorbij. . De renners starten dus in Ivrea, dat net onder Val d’Aosta ligt. Hier worden de Nebbiolo di Carema wijnen gemaakt. Carema zelf ligt echt op deze grens en daar begint het hooggebergte al. Terrasvorming net als in Valtellina, alleen niet op de guyot methode, maar pergola’s. Dit is hetzelfde principe als val d’Aosta en ook daar verbouwt men Nebbiolo. . Ten opzichte van de Barolo, Barbaresco, maar ook de Valtellina superiore is de Nebbiolo di Carema iets lichter qua kleur. Wij proefden de wijn zelf. . Nebbiolo di Carema 2015 13%alc Uiterlijk zuiver en Robijnrood Neus: rood fruit en fris Smaak: rood fruit, waarbij kers en framboos strijden voor eerste rang. Beetje aardse tonen, maar naarmate de wijn zuurstof krijgt in het karaf/glas wordt de wijn soepeler. Zuren gemiddeld – Tannines gemiddeld tot gemiddeld – Body gemiddeld Afdronk blijft even hangen Intensiteit gemiddeld Conclusie, fijne wijn bij milde kazen of charcuterie ‘s avonds of gewoon na uurtje decanteren in fijn gezelschap. Nebbiolo delle Alpi deel 2.. . Benieuwd of de renners oog hebben voor deze prachtige wijn terassen, wij wel. @cantinacarema . #nebbiolo #nebbiolodicarema #nebbiolodellealpi #carema #giro #giroditalia #illombardia #girodilombardia #insta #instacycling #instawine #instablog #newblog #winestagram #winesofinstagram #vino #vinorosso #italia #instafood #instapos #instaItalië #instaitalia #winelover #winewriter #blogger #wineblogger #winereview #winetasting #wineregion #wijngebied

A post shared by Wijnen van de Giro (@wijnenvandegiro) on

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram