Tappa 14 Val d’Aosta

Wijnen van de Giro 2019 tappa 14 Cave Mont-Blanc

Waar zijn we: Courmayeur Val d’Aosta

Aosta is vooral bekend om het hooggebergte, zoals het Parco Gran Paradiso of het Mont-Blanc massief. Er is veel klim-en outdoorsport, zoals de bekende Tor de Géants. De ultieme uithoudingsrace voor trailrunners, maar ook de Ultratrail de Mont-Blanc doet deze regio aan en is het officieuze WK voor de ultratrailers. Deze route om het Mont-Blanc massief is 166km lang en prachtig. Je kunt deze hiken via vele berghutten. Lees meer

Saint-Vincent tappa 14

Courmayeur tappa 14

 

La tappa

Etappe 14 Saint-Vincent naar Courmayeur. Een etappe in het mooie Aostadal staat garant voor sensatie. Mooie hoge bergtoppen en een finish naar Skyway Monte Bianco, oftewel het Mont-Blanc massief. Hier zul je vrijwel geen beelden van wijnvelden zien, maar wel prachtige bergpieken van het nationaal park van Gran Paradiso. De renners krijgen een loodzware bergetappe voor de kiezen. Op 1211m hoogte verwacht je geen wijn, maar dat is buiten wijnhuis Cave Mont-Blanc gerekend.

Wijn

1187 Metodo Classico Spumante
Druiven: Prié Blanc biotipo (100%)

Cave Mont-Blanc

Dit wijnhuis ligt in Morgex en maakt naast stille wijnen en grappa vooral exceptionele mousserende wijn, gemaakt op de manier van de Champagne. Cave Mont Blanc is uniek, mede omdat het wijnen maakt die afkomstig zijn van grote hoogte, zoals de 1187 Mousserende wijn.

Smaakprofiel

100% Prié Blanc biotipo – De 1187 wijn is gemaakt op dezelfde manier als Champagne.
Een wijn met tonen van appel, peer, mineraliteit en bergfruit!

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram