Tappa 13 Pinerolo – Cesare Reale

Wijnen van de Giro 2019 tappa 13 Pecchenino

Waar zijn we: Piëmonte

We trekken noordelijk vanuit Pinerolo en zullen in het hooggebergte van Piëmonte aan de grens met Val d’Aosta finishen. Cesare Reale is de finishplek.

Pinerolo tappa 13

Cesare Reale tappa 13

Tappa

Cuneo-Pinerolo is Fausto Coppi deel 2. Deze rit zal voor altijd verbonden zijn aan de Giro van 1949, toen Fausto Coppi in de rit van Cuneo naar Pinerolo Gino Bartali definitief ontroonde en de ronde naar zich toetrok. De etappe van vandaag is minder zwaar als die uit 1949, maar is wel een echte bergetappe. Een bergetappe in de Piëmonte, dan zit je praktisch in Frankrijk. Deze bergetappe is zwaar met 4 cols en de laatste ruim 20km lang en met steiging percentages van 14-15%. Onderweg passeren we val di Susa en Torino.

Wijn

Pecchenino Dogliani -San-Luigi 2017
Druiven: Dolcetto (100%)

Pecchenino

De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte d’Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d’Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de ‘Le Coste’ wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, voor de ‘Bussia Corsini’. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. Dé referentie van de Dogliani!

Smaakprofiel volgens wijnhuis ..

Intens donkerrood van kleur met paarse schakering. Jonge en fruitgedreven wijn. Geurt vooral naar rood fruit (bessen en kersen). In de smaak geeft deze wijn ook veel fruit en wordt ondersteund met een zeer lichte tanninestructuur. Op staal opgevoed gedurende 6 maanden.

Gastronomie: Charcuterie, verschillende pasta’s en pizza.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram