Tappa 12 Cuneo – Pinerolo

Wijnen van de Giro 2019 tappa 12 Vigne Marina Coppi

Waar zijn we: Piëmonte

We zitten in het westen van Piëmonte, Cuneo. We laten de Langhe links liggen en trekken omhoog via Saluzzo naar Pinerolo. In tegenstelling tot 1949 gaan we de grens niet over en blijven we aan de Italiaanse kant van de Alpen.

Cuneo tappa 12

Pinerolo tappa 12

Tappa

Cuneo-Pinerolo is Fausto Coppi deel 2. Deze rit zal voor altijd verbonden zijn aan de Giro van 1949, toen Fausto Coppi in de rit van Cuneo naar Pinerolo Gino Bartali definitief ontroonde en de ronde naar zich toetrok. De etappe van vandaag is minder zwaar als die uit 1949, maar is wel een echte bergetappe. Een bergetappe in de Piëmonte, dan zit je praktisch in Frankrijk. Deze bergetappe is zwaar met 4 cols en de laatste ruim 20km lang en met steiging percentages van 14-15%. Onderweg passeren we val di Susa en Torino.

Wijn

Fausto Colli Tortonesi Timorasso DOC – Vigne Marina Coppi 2017
Druiven: Timorasso (100%)

Vigne Marina Coppi ligt in Castellania, de geboorteplaats van Fausto Coppi.

Fausto’ is gemaakt van de Timorasso druif en benadrukt de natuurlijke kwaliteiten van deze zeldzame druivensoort. Complexe, elegante aroma’s, mineraliteit en frisheid.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram