Sangiovese Wine Stage – San Marino

Sangiovese Wine Stage

Deze titel zou je op het verkeerde been kunnen zetten en vermoeden dat deze etappe in Toscane wordt verreden. Nee, we gaan op zondag 19 mei naar San Marino. San Marino, een mini-staatje in Italië, vind je in de provincie Emilia-Romagna en is daardoor ook onderdeel van La Grande Partenza. Al is dat best apart, want we komen in San Marino tijdens de 9e etappe, dus we zijn al bijna halverwege de Giro d’Italia.

De organisatie wijst de laatste jaren een etappe aan als de Wine Stage en dit jaar is het de beurt aan San Marino. Niet direct bekend bij het grote publiek, maar er worden prachtige wijnen gemaakt, waaronder met de Sangiovese druif, bekend van de Brunello en Chianti wijnen bij de buren in Toscane.

Tijdrit

Opvallend is dat de wine stage altijd een tijdrit betreft en op zich is dat heel logisch. De camera’s blijven hangen boven hetzelfde (wijn-) gebied en daarmee krijg je optimaal de kans om de wijnvelden te tonen aan de buitenwereld. Betere reclame bestaat er niet.

Tom Dumoulin

De tijdrit is 34,7km lang en voer voor klassementrenners. De route loopt gestaag omhoog en in San Marino krijgen de renners een pittige finishklim voor de kiezen. Dit is een dag waarop Tom Dumoulin een eerste slag zou kunnen slaan. De route lijkt hem op het lijf geschreven.

Consorzio Vini Tipici di San Marino

Het Consorzio Vini van San Marino heeft ons een doos met 6 prachtige wijnen gestuurd als promotie van de wijnen uit San Marino. In mei kun je van het Consorzio een van deze wijnen winnen. Om jullie alvast in de sfeer van de camera beelden te laten komen een video van het Consorzio.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram