Chianti Classico Stage 2016

Chianti Classico Dal 1716

In 2016 eerde de Giro d’Italia het Chianti Classico wijngebied in Toscane met de ‘Chianti Classico Stage’, een tijdrit van 40,5 km van Radda in Chianti naar Greve in Chianti. Deze rit werd een prooi voor Primoz Roglic, de Sloveen die dit jaar ook als een van de favorieten start in de Giro d’Italia.

Wine Stages in de Giro

De Giro organisatie wijst ieder jaar een regio aan waar ze een speciale Wine Stage aan wijden. In 2014 Barolo-Barbaresco, 2016 dus Chianti Classico, in 2017 in UmbriĆ« en 2018 Franciacorta in Lombardije. In 2019 valt de eer te beurt aan San Marino met de ‘Sangiovese Wine Stage’. Deze wijn etappes zijn vrijwel altijd tijdritten, zodat de focus vanuit de lucht op de wijnvelden blijft. In 2017 zette Dumoulin een grote stap naar Giro winst bij de tijdrit in Montefalco UmbriĆ«.

Tom Dumoulin winst Montefalco tijdrit 2017

Giro 2016 – Nederland

De Giro startte dat jaar in Apeldoorn met een tijdrit waar Tom Dumoulin zijn eerste roze trui bemachtigde. Dit met minimaal verschil op Roglic. Dumoulin zou uiteindelijk de Giro met een zitvlak blessure verlaten na 6 dagen in het roze. Steven Kruiswijk leek deze Giro op weg naar de eindzege, maar een sneeuwmuur op de Colle dell’Agnello besliste anders. De sterkste renner won dat jaar helaas niet de Giro..

Pink jersey Dutch Steven Kruijswijk of team Lotto NL competes during the 15th stage of the 99th Giro d’Italia, Tour of Italy, an uphill individual time trial between Castelrotto and Alpe di Siusi on May 22, 2016. AFP PHOTO / LUK BENIES

Tom Dumoulin winst Montefalco tijdrit 2017

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram