Poderi del Paradiso

San Gimignano

Op 13 mei rijden de Toscane van Vinci naar Orbetello. Vinci ligt in het noorden en Orbetello in het zuiden, in de Maremma. Tijdens de rit passeren ze San Gimignano. San Gimignano is een middeleeuws, ommuurd, stadje in de provincie Siena van de Italiaanse regio Toscane. De plaats trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur.

San Gimignano – photocredits: www.mytours.it

San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn tussen de 12e en 14e eeuw door rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Tijdens de strijd tussen rivaliserende families, ofwel tussen aanhangers van enerzijds Welfen en anderzijds Ghibellijnen, verschanste men zich tussen de torens en
vocht men daar hun vaak bloedige vetes uit. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens.

Poderi del Paradiso

In San Gimignano vinden we ook wijnhuis Poderi del Paradiso en zij zullen als wijnhuis de 3e etappe ondersteunen. We zijn heel erg blij met deze support!

De historie van Poderi del Paradiso loopt ver terug in de tijd. Rond het jaar 1000 vernemen we voor het eerst van Puccio di Cetto. Zij komen van Val di Pesa in San Gimignano. Dit is tevens de periode dat de Vernaccia voor het eerst is aangeplant in San Gimignano.

In de 13e eeuw verschijnt “Paradiso” in de literatuur van onze streek en behoort dan tot Callimaco Bonaccorsi. In de volgende eeuwen worden Cetti, Nello, Giuliano en Martino belangrijke families in het stadhuis van San Gimignano. Giuliano en Martino verblijven in San Gimignano en hebben een groot grondbezit. Nello wordt docent aan de faculteit rechten van de universiteit van Bologna. In 1973 verwierf de familie Cetti de “Podere Paradiso”, de kern waaruit in de loop van de tijd de structuur van het hele bedrijf ontstond.

Poderi del Paradiso loopt als een amfitheather van wijngaarden om de heuvels van San Gimignano heen, met ruim 30 hectare met druiven, waarmee ze een productie van 150.000 flessen per jaar kunnen realiseren. Dit kan niet zonder de onmisbare wijnmaker Paolo Caciorgna. Naast de wijngaard, zijn er nog eens 1300 olijfbomen, die excellente olijfolie voortbrengen.

Terroir

Terwijl we enorm van onze Vernaccia wijn van San Gimignano houden, in meerdere vormen geproduceerd, zijn we overtuigd dat we het terroir in San Gimignano nog verder kunnen testen.
Since de vroege jaren 80 zijn ze begonnen met andere druiven aan te planten, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en Chardonnay.

Photocredits : Granfondo Vernaccia

Assortiment

Poderi del Paradiso produceert een ruim assortiment van witte en rode wijnen, verkregen uit lokale en niet-lokale druiven, cépage en non-cépage. De karakteristieken van het land, grond en microklimaat van deze zone van de San Gimignano heuvels dragen bij aan de unieke boeket van alle wijnen die we produceren. Zelfs in de niet lokale druiven ons doel is om een sensatie te creeeren, dat als je een fles opent van Paradiso, je de aroma’s van de lente, hete zomerzon en de intensiteit van de herfskleuren van de prachtige heuvels ervaart! Hiermee herbeleef en verleng je je vakantie in Toscane, door het openen van een Paradiso wijn!

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram