Cantina Bastianelli

Cantina Bastianelli – Viticoltori di Confine

Op 18 mei zijn we in Marche! Het startschot zal klinken in Tortoreto Lido, wat nog net in de Abruzzen ligt, en daarna volgen de renners de Adriatische kust omhoog naar Pesaro. Halverwege de route ligt Civitanova Marche en in het achterland vinden we het wijnhuis van Cantina Bastianelli. Dit wijnhuis maakt prachtige wijnen, veelal gemaakt van autochtone druiven, zoals Pecorino en Passarina.

Marche

De Marche is in Nederland vooral bekend van de Verdicchio wijnen. De markante flessen die ooit als marketing tool werden gebruikt zijn daar debet aan. In de Tirenno-Adriatico van dit jaar zal er zelfs een ‘Jesi Wine Stage‘ zijn, om deze wijnen weer naar een hoger plan te tillen. Er is echter veel meer te bieden in de Marche, zoals de Rosso Piceno en Malvasia wijnen. Cantina Bastianelli heeft deze in haar assortiment. Wij zijn dan ook erg verheugd met het feit dat dit wijnhuis de etappe door de Marche sponsort. De komende periode zullen we ook de wijnen een platform bieden en dit met jullie delen.

Sfeer

Dat het Italiaanse leven aantrekkelijk is, is wel te zien in de sfeervideo van Cantina Bastianelli. Geniet!

Familie Bastianelli

“Cantina Bastianelli” is een familiebedrijf waar de passie voor wijn zijn wortels heeft in een geschiedenis van traditie en liefde voor het land: dezelfde passie die mijn grootouders verenigde en nu die van mij en mijn vader Egidio.

Ik ben Francesco en dit is onze wereld

Het is aan hem en zijn werk te danken dat we nu iets unieks kunnen creëren dat zachtjes verzorgd zal worden door ons Land, Marche. Een wijn als poëzie, die voortkomt uit de onlosmakelijke eenheid tussen het territorium en het charisma van degenen die eraan werken.

Wij zijn grenswijnmakers.

Ons bedrijf bevindt zich op de grens tussen de provincies Fermo en Macerata, twee verschillende provincies maar ook twee verschillende territoria, elk van hen wijdt verschillende organoleptische* kenmerken aan onze wijngaarden. Door de kleine omvang kan het bedrijf een beleid van onderzoek van een product van hoge kwaliteit implementeren.

*organoleptische analyse

Een organoleptische analyse is een analyse uitgevoerd door een proever. Bij organoleptische analyses wordt door middel van het proeven het karakter van de wijn beschreven.

Het doel is om de organoleptische kenmerken te verbeteren door een mix van traditionele instrumenten en geavanceerde technologieën die maximaal respect voor de typische kenmerken van het product garanderen.

Tegenwoordig projecteert het bedrijf naar de toekomst, investeert het in ontwikkeling en onderzoek van nieuwe technologieën die ons kunnen helpen om het werk in de wijnmakerij gemakkelijker te maken,
zonder ons verleden en identiteit te verloochenen.

Nieuw wijnhuis

2017 is het jaar waarin we onze projecten over het “delen” van onze passie zullen vormgeven door de bouw van de nieuwe wijnmakerij, een ontmoetingsplaats voor al onze klanten.

Een plek waar ons land en de wijnmakerij één zullen zijn, waar onze bezoekers zich kunnen onderdompelen in het territorium en Cantina Bastianelli op dezelfde manier kunnen leven als wij,
als een familie.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram