La Fattoria Maliosa Maremma

La Maliosa –  Organisch verbouwen in Toscane

Fattoria La Maliosa is een 160-hectare grote boerderij in de heuvels van de Maremma, die bestaan uit akkerland, wijnvelden, olijfbomen en bossen. Ze produceren natuurlijke wijnen, extra virgine olijfolie en honing. De boerderij heeft zowel organische als biodynamische certificaten gekregen sinds 2010, waarmee het een continue proces weergeeft. Vanuit dit perspectief heeft Antonella Manuli een project opgebouwd gebaseerd op kwaliteit, schoonheid en bewustwording van de omgeving, waarbij er volledig respect is voor de terroir en zijn ontstaan.

Wil je de Maremma fietsend ontdekken, dan is de Routes of Champions een aanrader, dezelfde route van de Granfondo Massimo Lelli

Focus op: tappa 4 Orbetello – Frascati

De mensen van La Fattoria La Maliosa ontmoetten we, eind 2018, bij een Orange Wine Proeverij in Den Bosch. Orange wines zijn natuurlijke wijnen, dus zonder te spuiten en vaak op amfora vaten gerijpt. La Maliosa maakt ook natuurlijke wijnen en olijfolie. Zij maken het volgens een eigen concept,  waarop zelfs een patent rust: Metodo Corino. Deze is bedacht door de wijnmaker van La Maliosa: Lorenzo Corino. De eigenaresse van La Maliosa is Antonella Manuli. Antonella was enthousiast om deel deel te nemen als wijnhuis aan de wijnreis van de Giro d’Italia en ze sprong direct mee aan boord.

Metodo Corino

De “Metodo Corino” is een serie van innovatieve agronomische processen voor de productie van tafel-en wijndruiven. De methode is gericht op de vitaliteit van de grond en de gezondheid van de omgeving, producenten en klanten. Deze activiteiten samen leveren een contributie aan de groei van de sector met waarden die niet gelimiteerd zijn op de productie van druiven en wijn.

In de overgang van druif naar wijn, fermentatie moet natuurlijk plaatsvinden met gist en inheemse bacteriën. De daaropvolgende verwerking van de wijn in de kelder moet worden uitgevoerd met menselijke expertise in het verkrijgen van wijn. Dit moet worden gedaan zonder additieven of invasieve technologie of het gebruik van een chemische of fysieke interventie die de oorsprong en / of natuurlijke evolutie van de wijn kan wijzigen, die zijn exclusieve oorsprong in de druif moet vinden.

De DRUIF is het enige onderdeel dat de toekomstige wijn zou moeten opleveren. De MENS is de vakman en de architect van de wijngaard en wijn als een gezond en origineel product.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram