Al Giro 2008 – Nebbiolo delle Alpi

,Morbegno 31-mei 2008

Vandaag nemen we de veerboot naar Varenna. Vanuit Bellagio neem je altijd de veerboot, naar Como, naar Lecce, naar Menaggio en naar Varenna. We zijn het Comomeer overgestoken en moeten nog enkele gallerijen doorkruisen langs het prachtige meer, voordat we bij het begin van een prachtvallei komen.

Valtellina

De Giro d’Italia 2008 is bijna ten einde, Contador zal de winst bijna zeker gaan pakken, maar de organisatie houd ervan om toch nog een slag om de arm te houden en laat een dag voor de vlakke finale in Milano nog even enkele zware klimmen opdoemen. Nog geen zekerheidje Alberto! Net als dit jaar mogen de renners de Gavia beklimmen. We zijn in Valtellina!!

Fratelli Ciapponi

De rit is nog niet gestart, maar wij zijn al bijna in Morbegno, waar ik een paar jaar eerder de Trofeo Vanoni meedeed. Een estafette trailrun in de bergen. Daar leerde ik de wijnen van Valtellina, Nebbiolo delle Alpi, voor het eerst kennen, maar ook de pizzoccheri, waarvan ik eerst dacht dat het een pizza was. Daar ontdekte ik ook een geweldige winkel en wil ik vandaag aan Daniela laten zien. Gewoon even kijken!

Prodotto Tipici Valtellinesi

Natuurlijk blijft het niet bij kijken! Zeker niet, nadat we door een van de ‘fratelli’s worden opgepikt en naar de gewelfde kelders trekken. Wat aan de buitenkant een simpel klein winkeltje lijkt, blijkt een ondergrondse met ‘juwelen’.

Formaggio, Salsiccia e Vino, molto vino

Na enkele geanimeerde gesprekken, proeven van lekkernijen, een prachtige rondleiding en het maken van foto’s, lopen we voldaan met 4 volle tassen naar onze auto. We zijn zo blij als een kind en vergeten  bijna naar Tirano te rijden voor de Giro aankomst.

Dit jaar komen we ook weer in Valtellina. De Cima Coppi is wederom de Gavia. La Spia Winery is sponsor van deze etappe.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram